Toitumiskava II start

Esimesest stardist on möödas 10 nädalat ja tänaseks olen tagasi algpositsioonil. Kaalunumber on taas 63 ja toidulaud hakkas ka juba vägisi endiseks muutuma.

Avasin eile üle mitme nädala lehekülje erikorgu.ee, mis seekord soovis mulle palju õnne ideaalkaalu saavutamise puhul. Kompuuter ilmselt eeldas, et kuna ma enam saidil ei käi, siis järelikult kaalun tänaseks tema poolt soovitatud 52 kilo. Kui oma numbreid uuendasin, siis lubas lehekülg mulle ideaalkaalu 62 nädala pärast. Mulle endale sobiks 55 kilo ja sellises kaalus loodan olla poole aasta pärast. Ei tohiks ju olla nii raske, kui ma varem mitte midagi tehes kaalusin aastaid nii vähe (või palju, oleneb vaatajast).

Taaskohtumine toitumiskavaga oli positiivne, lehekülg tundus jälle põnev, tore, lihtne ja nii edasi. Vahepeal muutus tüütuks, aga praegu mõjub sait taas motiveerivalt. Nädalamenüüd uurides tõdesin, et ma oma peaga olen ikka väga vaimuvaene ja kui kava ees ei ole, siis toidud korduvad ja korduvad ja lõpuks asenduvad poesalatiga, sest ma ei viitsi midagi süüa teha.

Eile laste ööune ajal vaatasingi nädalamenüü üle, märkisin sööjad ära ning printisin ostunimekirja välja. Olen seda mitu korda plaaninud teha, aga ei olnud kunagi sobivat hetke. Viimase viie nädala jooksul on lapsed lasteaias olnud ainult ühe nädala ja see on vähendanud motivatsiooni – päevad on täis lärmi, ööd on ettearvamatud ning poeskäigud on väljakutsed. Aga eilse seisuga sai meil külmik tühjaks ja täna läksid poisid lasteaeda, see lõi soodsa olukorra avada uuesti toitumiskava ja minna ühe lapsega kohe hommikul rahulikult poodi toidukraami ostma._MG_1070Ma ei tea, kes need nelja päevaga ära sööb…

Pildilt on puudu veel šampinjonid, peekon, lõhe, munad, juust, kartul, porgand ja muu selline, mis mul kodus olemas olid. Samuti on puudu kuskuss, virsik, ananass, spinat ning hummuse tegemiseks kikerherned ja tahini. Keegi teab, kust Rakveres tahinit ehk seesamiseemnetest tehtud pastat leiab? Ma esimest korda üldse kuulen sellisest asjast ja konsumist ma seda ei leidnud. Kuskussi ka mitte.

Seekord tundus nelja päeva söögikraami arve väga suur, eriti arvestades veel sellega, et nii mõnigi kallis asi nagu lõhe või kookosrasv olid varasemalt kodus olemas. Arve oli siis 46 € ja selle sees pole eriti asju, mida saab pikemalt tarvitada. Kohe näha, et talv tuleb – värske kraam on kallis.

Täna oli hommikusöögiks maisigalett ahjulõhe-avokaado kattega, mis oli maitsestatud sidrunimahlaga. Imehea! Galetid on küll meie majas endale sooja koha leidnud. Härrale ei maitse, aga me lastega sööme isuga. Laiskadel hommikutel olen peale visanud lihtsalt viilu juustu, salatilehe, viilu sinki ja peale viilu kurki ehk teinud “võigaletti”. _MG_1075Hommikusöögi valmistamisel rändas üks avokaado prügikasti, sest see oli seest pruun ja imelik. Teine oli ilus roheline, aga veidikese toores, seetõttu ei õnnestunud seda hästi kahvliga purustada. Väliselt olid mõlemad ühesugused rohelised. Kuidas valida avokaadot nii, et ma poolmädade otsa ei satu?

Ma tegelikult tahtsin veel hulga mõtteid kirja panna, aga olen lõunasöögiga juba niigi hiljaks jäänud ja ruttan nüüd laimi-koriandri riisi kanakintsuga tegema. Mul enam palju aega ei olegi, sest see tuleb jõuda enne poistele järele minemist nahka ka pista. Tsau!

 

23 thoughts on “Toitumiskava II start

      1. Näe, Liis jõudis ette soovitamisega 😀 Kust me teame – tööalased suhted, khm 😛 Bio4You poodi teatakse Põhjakeskuses rohkem ökopoe nime all. Kuskil esimesel korrusel, aga ma täpsemalt ei oska juhatada, sest ma olen seal ise ainult paar korda käinud.

        Avokaado valimisest – otsisin üles ja kopeerin sulle lõigukese targema teadja soovitusega:

        Hea avokaado valimisel on oluline jälgida kahte asja. Esiteks peab avokaado olema veidike vetruv, aga mitte lögaselt pehme ning varre kinnituskohal oleva nupsukese all olev pind peab olema roheline. No teate küll, seal avokaado otsas on alati selline väike täpike, mida katab miski mumm. Lükka mumm pealt ära ja vaata selle alla. Kui on juba natuke pruun, pane see avokaado heaga tagasi. Järelküpsetamisega on lood täpselt nii, et mina kunagi ei viisi ja seega tooreid avokaadosid ei osta.

  1. Konsumis peaks kuskussi küll olema :/ Või siis vähemalt grossiski..
    Aga konsumi avokaadod ei kõlba kuhugi, talvel vähemasti.
    Pigem varu neid rimist. Küpse avokaado on näpu all pehme, toorest on noh kõva 😀 Aga konsumi omad om tihti sellised.imelikud vetruvad, kui jätta nad järelküpsema, siis valmis nad ei saagi.. ongi sellised kummised ja lõpuks seest pruunid :/ Täiega nõme, sest ma väga tihti rakveres ei käi, st ei käigi pmst, ja nii olengi avokaadotu :((

          1. Traditsiooniline kuskuss on nisust. Mais ja tatar alternatiiviks neile, kes gluteenivaba eelistavad. Orgu ilmselt mõtles tavalist 🙂

  2. Ma nt tavalisest poest ei leidnud seda tahinit ja mul on nüüd suurejooneline plaan seda ise hummuse jaoks teha 😀 Saab näha, kas süüa ka kõlbab. Võtsin minagi kuuks ajaks prooviks selle toitumiskava ja kilod iseenesest lähevad maha üllatavalt kenasti, kuigi ma ei pea teps mitte 100% kinni sellest, näiteks söön kommi, kui isu on. Või õunakooki. Igatahes jõudu!

  3. tavaliselt on maksimarketis ka tahhiinit müügil, võib-olla vaala keskuse omas ka siis.
    ja rakveres ju ei ole konsumit??
    ja põhjakeskuse bio4you on sportlandi kõrval (või sellest järgmine, ei mäleta enam)

    1. Ma seda ei tea, kas Rakveres Konsum on, aga kuna meil siin Kadrina Konsumi valikus kõike pole, siis lähen Rakverre puuduolevaid asju otsima. 🙂

  4. Oeh, ostsin Bio4You Päernu poest (Tikrilt siis 😀 ) tahinit ja tegin Orgu hummust. Sõin natuke, ülejäänu (enamus veel alles) läheb merekooli. No ei maitse mulle. Või on Orgul kehv retsept. Ei tea.

    1. Merekooli. 😀 😀

      Äkki sulle lihtsalt ei maitsenud. Ma saan vist kolmapäeval kommenteerida, kuidas hummus (mida ma pole kunagi söönud) maitses. 😀

      1. Hummusel peab katsetama kuniks leiab endale sobiva maitseainete vahekorra. Ma umbes kuus aastat vihkasin, nüüd sain ühe sõbranna tehtud ja krt, sellel limpsisin küll purgi ka puhtaks.

          1. Jah, Liis, sebi sõbrannalt retsept. 😀

            Täna tõi sõbranna Rakvere Bio4You poest tahhinit (ja kuskussi ka) ja ma loodan homme kohalikust poest blenderi saada ning siis teen (ja maitsen) esimest korda hummust. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *