Minust sai reklaami ohver (Romwe)

Kui ma olen sattunud Sheinside ja Romwe hilpude postitustele, siis olen mõelnud, et kas keegi üldse nende reklaampostituste peale midagi tellib ka – mind küll miski tellima ei meelita. Aga siis nägin Mirjami kleiti, mida ta väga kiitis ja ma otsustasin riskida.

Kleit on muidu ilus ja kvaliteetne, aga minule selga ei istu – õlgadest on kitsas ja rinnust suur. Selles ma ei kahtle, et Mirjamile istub kleit täpselt selga, tema ei ole laiaõlgne jämedade käsivartega pesulaud nagu mina. 😀 Kleidi suurus on S, aga minul ei ole ikkagi mitte midagi sinna sisse panna. Pakun, et tegelik suurus on M ja sobib hästi veidi pikemat kasvu rinnakale naisele. Mina olen 158 cm pikk ja mulle tundus, et mind teeb see kleit veidi jämedamaks. Samas päris sale ei ole ma nii või naa. 🙂

RomweKui keegi tahab seda kleiti endale, siis juuli teises pooles on see 18 € eest täitsa saadaval. Kleidi mõõdud on siin, aga igale numbrile tuleks paar sentimeetrit juurde liita. Kui kellelgi on huvi, siis võin hiljem täpsed mõõdud anda. Muide, Romwest tulevad asjad, millel on sildid ja muud lipikud eemaldatud, kuid selle kleidi silt on nii kehvasti ära lõigatud, et poolik “Asos” paistab. Kui ma ei eksi, siis Asose lehel müüaksegi vähe kvaliteetsemat kraami. Igatahes selle kleidi puhul ei saa kvaliteedi kohta ühtegi halba sõna öelda, vastupidi. 🙂

Kui ma juba tellimas olin, siis lisasin ostukorvi rohkem asju ning teiste hilpude kvaliteet kahvatub kleidi kõrval.

See pluus on mõnusast materjalist, õmblused on korralikud, seljas on ilus, AGA…

romwe

Pits jookseb kõveralt ja seda on näha ka Romwe enda pildil. Mina märkasin seda siis, kui proovisin pluusi koos jakiga, siis torkas see vildakas olek hästi silma. Ilma jakita ei ole häiriv ja olin pluusi üle ikkagi rõõmus, kuid siis märkas Härra, et lukk hoiab selja peal väga kõveralt. Muidu jookseb sirgelt, aga seljas jookseb kõveralt, ja ikka silmnähtavalt kõveralt. Pluus istub seljas vabalt, ei ole kitsas ega kisu kuskilt, täitsa müstika, miks lukk siis viltu kisub. Igatahes ei soovita.

Kuna mul ei ole ühtegi seelikut, siis tellisin neid lausa kaks, aga mina nendesse ei mahu, nii palju siis one-size`st.

romwe

Esimese seeliku saan selga vaid üle pea ja siis ka soonib see hirmsat moodi. Vööümbermõõt 62-82 cm on veidi liialdatud, see 82 cm võib olla küll maksimum venimine, aga kui ei taha üla- ja alakeha vahel vereringet takistada, siis seda mõõtu ma pigem ei arvestaks. See one-size on pigem XS-S. Seelik on iseenesest armas, aga kvaliteet ei ole kõige parem, niidid rippusid igal pool ja alusseelik hoiab imelikult, aga seda võib-olla minu laiade puusade tõttu. Kuna see päris praak ei ole, siis on see 13 € eest saadaval. Romwe hinda ma ei küsi, see on väga ülehinnatud.

Teine seelik on samamoodi kitsas. Vereringet küll ei sulge, aga tekitab mõnusad sangad ja sobib ka pigem trimmis XS-S suurusele. Kvaliteet tundub okei, välimus ka, aga vöökumm ei tahtnud sirgena püsida, tekkis mingi keerd sisse. Niisama oli korras, aga selga venitatuna läks kumm keerdu. Koos vööga ma ei proovinud, võib-olla selle jaoks see vöö kaasas ongi, et hoiaks vöökummi paigal. 😀 Ka see seelik on saadaval 13 € eest.

Viimase hilbuna oli pakis musta värvi pluus, mis paistab liiga palju läbi.

romwe

Läbipaistvus on veel kõige pisem probleem. Õmblused on kohati lahti, pluusi seljaõmblusel on silmatorkav defekt ja materjal ei hinga absoluutselt, mis on naljakas, sest pluus paistab läbi. Samas kilekott paistab ka läbi, eks. Igatahes see pluus on täielik kräpp.

Ainus asi, mis mulle saadud asjadest sobib, on odav kaelakett.

romweMa seda veel pikalt kandud ei ole, seega võib see vabalt määrida, aga vastupidavuse üle hetkel kurta ei saa, sest lapsed pole veel suutnud ketti katki teha ega kivikest kuskile kaotada. Selle ostsin ka vaid seetõttu, et mind tõmbavad fotoaparaadid, ehted üldjuhul mitte. 🙂

Tahtsin riided tagastada, kuid tagastamiskulu jääb minu kanda ja mina ei leidnud teenusepakkujat, kes oleks küsinud alla 20 € USA-sse paki saatmise eest. Küll leidsin neid, kes küsisid lausa üle 100 €. Seeõttu ei näe ma tagastamisel mingit mõtet. Kui näiteks Sportsdirect kandis omal ajal vigaste toodete eest raha tagasi, siis Romwe pakkus vigaste pluuside eest kompensatsiooniks 60%-se sooduskupongi järgmisele ostule. Aitäh, aga ei aitäh!

Muide, enamus asjadest on seal nagunii 50% ja rohkemgi “alla hinnatud” (tõenäoliselt on ka need soodushinnad ülehinnatud) ja seega tegelikult see 60%-ne sooduskupong tavahindadele pole mingi eriline pakkumine. Kui ütlesin ära põhjendusega, et ei soovi Romwest enam midagi osta, siis pakkusid 10 USD kupongi järgmisele ostule. Et siis sorri, et 20 dollari eest kandmiskõlbmatut praaki müüsime, aga me heastame selle ja teeme järgmisele ostule 10 dollarit hinnaalandust. Suurepärane pakkumine!

Romwe kogemus on küll kõige kehvem kogemus minu netishoppamise ajaloos. Selle põhjal jääb mulle mulje, et blogijad ei ole tasuta saadud asjade puhul nii kriitilised, kui oleksid seda oma kontojäägi vähenemise järel. Aga võib-olla on neil lihtsalt vedanud. Minul ei vedanud, jäin kena summa võrra vaesemaks, ühegi hilbu võrra rikkamaks ei saanud ning erilist vastutulelikkust ka ei kogenud. Seega ei ole ma Romwest väga vaimustuses.

14 thoughts on “Minust sai reklaami ohver (Romwe)

 1. no pagan, pildi pealt vaataks küll, et täitsa kaunis ja istub nagu valatult… mina pole tõesti midagi nii halba kunagi saanud, aga ma uurin alati ekstra järgi, millised need asjad pärisinimeste pärispiltidel välja näevad. ja muidugi ostan kõik asjad enamasti lohvaka lõike ja suure varuga, et ikka mahuks 😀

  1. On ikka pildil näha, et rinna alt on riie lottis, greibid mahuksid vabalt sisse ära. 😀 Kust sa need pärisinimeste pärispildid leiad? Ma olen muidu varem e5p saidilt tellinud ja siis ka ainult neid asju, mis on saanud positiivset tagasisidet ning ma pole pidanud pettuma (v.a üks kord, kui kleidis olid augud, raha sain raha tagasi), aga Romwes ma ei märganud ostjate tagasisidet.

   1. Romwes ei ole jah, aga Shein’is on. Kuna nad müüvad samu tooteid, kopeerin alati Romwe toote nime Shein’i ja vaatan, kas on tagasisidet. Kui ei, siis ei telli. Selle kleidi tellisin muidugi täiesti pimesi…

 2. Hah, jah, mul on täpselt samad kogemused. Olen paar korda tellinud nendelt lehtedelt (blogijate kiitmised on vist kaasa aidanud küll) ja no mitte ühtegi normaalset asja pole saanud, päriselt mit-te-üh-te-gii. Ma loodan, et mul see meeles püsib ja et ma sinna lehtedele enam kunagi ära ei eksi 🙂

 3. Aitäh selle postituse eest! Kuna mul pole päriselt ja konkreetselt mitte midagi selga panna (raseduse ülekilod ei taha kusagile kaduda. Mitte, et ma suurt midagi selleks teinud oleks :D), siis olen mõelnud ka, et äkki telliks midagi, aga nüüd küll matan selle mõtte maha! Sunnin end ehk nüüd parem rohkem liigutama! 🙂

  1. Minu raseduse ülekilod ei taha ka kuskile minna. Eelmisel suvel jäi vaid napid 3 kg veel puudu, aga talvel lõpetasin imetamise ning võtsin hoobilt ca 9 kilo juurde. Nüüd jälle veidi kahanenud, aga raseduseelsest kaalust on ikka 8 kilo puudu. Kapp on täis väikseid riideid. 😀

   Muide, uute riiete ostmine on just mõnus motivaator. Ma olen end sedasi premeerinud küll ja endale sisendanud, et paksule pepule ma uusi asju osta ei raatsi. 😀 Nüüd raatsisin, aga näe, mis välja tuli. 😀

   Lähen ilmselt mingi aeg hoopis kaltsukasse shoppama. 🙂

 4. Eh. Sellepärast ma ei telligi kunagi netist riideid. Nüüd viimati tellisin Sportsdirectist nats kraami – endale ainsa asjana retuusid, mis on £2 kohta üllatavalt ok, ainult vööosa on raske üle puusade saada, sest see ei veni. Aga Plikale ostetud dressikas oli talle jube suur ja mõlemad retuusid ka. Dressikasse kasvab sisse, aga retuuside suhtes pole kindel – ta on nii kilu ja need on pigem laiema lõikega… Ühesõnaga proovisin, aga ei innustanud uuesti proovima.

  Üle poole minu garderoobist on Humanast 🙂 Mulle meeldib, et seal on palju asju ja viisakalt stangedele ära pandud, mis siis, et hinnad on kohati kaltsuka kohta kallid. Kui Humanast ei saa, siis otsin soodukate ajal “päris” poodidest.

  1. Ma olen Sportsdirectist täitsa head kraami saanud. Mõned asjad on küll kehva kvaliteediga olnud, aga hind on ka vastav olnud. Mul eriti muid variante peale veebipoodlemise ei ole. 😀

   Lastekarjaga kuskile poodi sisse ei hüppa, seega nende riided on 99% netist ostetud. Ise käisin kevadel üle pika aja päris poes, aga netist on mugavam tellida, Anttilast ja Halensist näiteks, sest siis saab mittesobivad asjad tagastada ilma lisakulutusteta.

   Humanat läheduses pole. Ainus kaltsukas, kus käia saan, on maast laeni hunnikus asju täis ehk tüüpiline kaltsukas ja sinna ma sageli ei satu. Väga harva olen sealt asjalikke riideid leidnud. Rohkem olen saanud mööblit, vanu kohvreid, pildiraame ja muud sellist. 😀

 5. Mina ei usalda neid odavpoode ja mind ajavad pidevad “sain kraami” postitused pigem keema. Pooldan pigem üksikuid väga hästi valitud esemeid, kui kapitäit poolpidust pahna.

 6. Võiksid kirjutada millistest e-poodidest tellinud oled ja kuidas rahule jäänunud. Saaks ehk midagi kõrva taha panna 🙂

 7. Avastasin su blogi üsna hiljuti ja loen ees tahapoole Su toredaid postitusi.
  Uuriksin, et kas mainitud roosakirju seelik on veel kuskil kapipõhjas alles? Pakub täitsa huvi 🙂

  1. Mul olid need Romwe riided juba meelest läinud. 😀 On täitsa alles. Kui oled FB kasutaja, siis kirjuta mulle sinna. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *