Intriige ennustav unenägu?

Ärkasin täna hommikul sellise tundega nagu oleksin terve öö lehma eest ära jooksnud. Õigus, ma tegingi seda! Minu aju ei lülita end pea kunagi öösel välja, vastupidi, see käiab igasuguseid absurdseid lühifilme, mis ei ole tavaliselt hirmsad. Täna aga näidati täispikka õudusfilmi, kuidas ma oma vanemate laudas lehma eest põgenesin. Sarvedega lehma eest! Mu vanematel olid aastaid vaid nudid loomad, seega oli see mingi võõras loom. Nägu tõesti tuttav ei olnud. 😀

Igatahes ta ajas just mind taga, mitte kedagi teist, ainult mind. Ema ja õde üritasid teda peatada, aga kes see siis jõuab hullu lehma kinni hoida! Ta ronis isegi mööda treppi lauda laka peale ja tõusis tagajalgadele, et ulatuda sarikateni, millel mina kükitasin. Ma taganesin tema pika keele eest ja jooksin mööda sarikaid heinaküüni ning hüppasin heina sisse, tema samamoodi. Ta ei olnud seda nägu, et tahaks mind ära tappa, pigem oli tal innaaeg.

Seal heinahunnikus ma korrutasin, et pean ärkama enne, kui ta minuni jõuab ja ma ärkasingi. Kell oli umbes 6, Härra kolistas veel köögis ja käis magamistoast midagi võtmas, vaatasin talle otsa, püüdsin mitte uuesti uinuda, sest ma ei tahtnud seda lehma rohkem näha. Kuid Härra minuga lobisema ei hakanud, vaid läks tööle ja mina jäin uuesti magama. Loomulikult maandusin heinahunnikusse ja jätkasime sealt, kus pooleli jäime. Me jooksime põhimõtteliselt ringiratast – läbi lauda, trepist üles, hüpe heinaküüni, jooksuga õue, tagasi lauta. Lõpuks hajutas keegi hetkeks tema tähelepanu ja sain hakata maja poole jooksma, nägin veel poolel teel, et ta jooksis laudast välja minu poole… Ja siis äratas Teine mu üles. Kell oli 8.37.

Ma ei saanud silmi kuidagi lahti, ka külma veega loputamine ei tekitanud inimese tunnet. Tõesti oli selline tunne, et ma pole üldse maganud, vaid olengi ainult tiirase lehma eest põgenenud.

Kuna olen varem ka näinud sarnaseid unenägusid, vaid selle erinevusega, et eelmistel kordadel on lehmad/pullid marutigedad olnud, siis hakkas huvi pakkuma, mida see peaks sümboliseerima. Unenägude seletaja Google eriti targemaks ei teinud ja jätsin selle sinnapaika, kuid nüüd lõin otsisõna FB gruppi “Unenäod – küsime ja arutleme” ning tulemus järgmine:

 • “Satud nn naistekätsi. Ehk ole tähelepanelik intriigide suhtes.” 
 • “Lehm tähendab naist ja kui lehm kallale kipub siis on see kaklus või intriig.”

Palun ei! Tahaksin loota, et need ajad jäid ikka põhikooli.

 • “Kas sul ei ole mingeid probleeme või vaidlusi emaga, vanaemaga, ämmaga.. üldse teemal, mis puudutab emadust, toitmist, hoolitsemist… või peaksid ise olema emalikum.”
 • “Vbl inimene jälle süüdistab ennast, et ta pole piisavalt hea ema või mõni teine ema ründab küsijat sellepärast.”

See on juba reaalsem, sest parem ema tahaksin küll olla. Ainult veider, et alateadvus seda niimoodi läbi elab. Ma olen palju parem ema, kui ärkan pärast sügavat ööund värskena, mitte väsinu ja pahurana, sest pool ööd jooksin lehma eest ära. Suur möödapanek, kallis alateadvus!

5 thoughts on “Intriige ennustav unenägu?

 1. See võib olla ka märk hirmust mõne suure looma ees, mis pärit varasest lapseeast, mida ei mäleta. Või ka hilisemast ajast , näiteks koolieast pärit hirm, et mind aetakse taga ja see on mulle ohtlik. Öeldakse ju, et üks töö ajab teist taga ja inimese oma mina on seetõttu juba ohus. Eks emadki tikuvad end kaotama. Ehk on unenägu märk selle kohta, et on viimane aeg võtta aega ka enda jaoks?

  1. Ma ei mäleta, et ma oleksin kunagi suurte loomade ees hirmu tundnud. Ühe korra hobust pelgasin küll, aga muidu olin nii julge plika, et ei kartnud midagi ega kedagi. 🙂

   Selle enda jaoks aja võtmisega on momendil veidi raskusi, aga loodetavasti jaanipäeva paiku saame veidi lastevaba aega. 🙂

 2. See on see blogiauhindade jagamine, ma ütlen. 😀 Kus on Mallukas, seal on intriigid ja kätš.
  OT, aga kas sa oma küülikutest ka tulevikus kirjutada plaanid? Mulle on need flandria küülikud silma hakanud ja rõõmuga loeks kellegi teise kogemusest nendega (kui sul on Flandria küülikud).

  1. Muidugi! Õnneks ma ei saa minna auhindade jagamisele. 😀 Jah, küülikutest on plaanis kirjutada küll, kui ükskord lollaka jäneseprae (loe: noorema küüliku) korralikult pildile saan. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *