“Sul paistab tselluliit läbi pükste.”

See on ilmselt üks nendest lausetest, mida väga ei oota, kui küsid mehe käest uute pükste kohta arvamust. Ei, püksid ei olnud läbipaistvad ja see teebki asja veel hullemaks.

Tõenäoliselt on mul olnud tselluliit sünnist alates, sest mina ei mäleta aega, kus seda olnud poleks ja kuna enda lastel esineb samuti apelsininahka, siis ilmselt esines ka minul. Sellest võiks järeldada, et see on maailma loomulikum asi ja seda ei peaks häbenema, aga kuna sellest on saanud suur iluviga, mille vastu tuleb võidelda, siis loomulikult tunnen ka mina end lühikestes riietes ebamugavalt. Aga ainult veidi! See on selline “häbi on, aga ei tunne” olukord, kus ma oma tsellukintsude üle õnnelik ei ole, aga nende pärast nuttes oma lühikesi kleite kappi seisma ka ei jäta.

Aga vot siis tahaks küll nutta, kui mõni kleit ei lähe selga, sest mu puusad (tegelikult reied) on nii laiad, et kui ma oleksin nukk, siis kahtlustaksin, et mulle on valed jalad külge pandud.PuusadMa ei saagi hästi aru, milline mu kehatüüp on. Kintsude järgi ütleks, et pirn, aga samas on mu õlad laiad ja käsivarred jämedad, kuid liivakella ikkagi välja ei anna.

Aga tagasi läbi pükste paistva tselluliidi juurde. Minu Facebooki uudistevoos oli sageli kuppude reklaam, mille ühe korra läbi vaatasin ja mille järel tekkis kupumassaaži vastu huvi. Ma isegi ei oska öelda, miks ma seda vaatasin, sest tavaliselt mind sellised asjad väga ei kõneta ja sel hetkel ma veel ei teadnud ka, et püksid mu apelsininahka ei varja.

Ma olin isegi peaaegu valmis tellimuse tegema, aga loobusin, sest kahtlesin, kas mulle ikka mõjub. Mõjub küll! Kui Liina kuulutas, et www.kupud.ee otsib blogijaid, siis kasutasin juhust ja saatsin oma tselluliidise reie pildi, mille peale sain vastuse, et sellega tuleb ikka kena 2 kuud vaeva näha (et tulemused üldse paistma hakkaks?) ja järgmisel hetkel sain Omnivalt sõnumi, et pakk on kohal. Pakis olid kehakupp ja õlid, millest viinamarja oma sobib rasusele, põletikulisele ja stressis nahale ning aprikoosi oma kuivale, väsinud ja kuperoossele nahale. Pluss õpetus, kuidas masseerida – ikka alt üles, sirgelt või ringe tehes.

IMG_8416

Mul alguses ei tulnud see asi üldse välja, sest kogu aeg tuli kupp lahti, kuigi tegin korraliku vaakumiga. Alles kolmandal korral sain aru, et vaatamata õlitamisele jäi mu nahk ikkagi liiga kuiv.. Ma olen teinud nüüd 8 korda kupumassaaži ja esimesest õlipudelist on juba üle poole kulunud, sest mu nahk oli alguses nii kuiv, et tuli masseerimise ajal korduvalt uuesti õlitada. Jalad näevad nüüd ainuüksi tänu niisutamisele paremad välja, katsudes on ka siledamad ja pehmemad. Tselluliit silmnähtavalt vähenenud ei ole, aga rasvapadjad reitel ja põlvedel on muutunud pehmemaks, mis on tegelikult apelsininahka isegi rohkem välja toonud, aga ma näen selles rasva vähenemist, sest varasemalt pekist punnis kohti annab nüüd isegi näpistada.

Masseerimine ise ei olegi nii valus, nagu kartsin. Mul tulevad sinikad üsnagi kergelt ja teiste kogemuste põhjal eeldasin, et alguses muutun väga plekiliseks, aga tulid vaid üksikud sõrmeotsa suurused sinikad. Valus on küll, aga mitte väljakannatamatult valus, vaid võrreldav kulmude kitkumisega – teed ühe jala igasuguse valuta ära ja siis teine jalg on juba palju tundlikum, aga saab tehtud küll. Aga erinevalt kulmude kitkumisest saab jalgu samal ajal masseerida, kui kuppe on kaks. Ma olen iga masseerimise ajal mõelnud, et ostan teise kupu juurde, aga see ongi meeles püsinud ainult masseerimise ajal. Nüüd tegin tellimuse ära ja just oligi kupp 50 senti soodsam ja transport tasuta, vist isegi viimaseid tunde.

Ma ütleksin, et see masseerimine on muutunud kergeks sõltuvuseks, sest kui mul on mõni päev vahele jäänud, siis tunnen, et midagi on puudu. See on minu jaoks isegi üllatavalt kergem ajaviide, kui pelgasin, näiteks teleri ees jalgu masseerides ei ole tunnet, et sellele kulub palju aega, aga jama on selles, et ma istun teleri ette ainult kaks korda nädalas. Peaks ilmselt rohkem, sest niisama enne ööund voodiserval masseerides hakkab lõpu poole küll uni peale tulema.

IMG_8399

Ma ei hakka kodulehe infot kõike siia ümber kirjutama, aga mainin ära veel selle, et kupuga peaks saama ka alaselja valusid leevendada ja nendega on meie peres küll ühel mehel probleeme. Selle saan Soomes ära katsetada, kui vaene mees tuleb pärast pikka tööpäeva kange seljaga koju.

Siit saab veel lugeda, mida head erinevad kupud teevad: http://www.kupud.ee/toode/kehakupp-naokupp-silmakupp/

Täna vist rohkem midagi lisada ei olegi ja järgmine postitus tuleb juba pildimaterjaliga. (Okoo!) 

4 thoughts on ““Sul paistab tselluliit läbi pükste.”

  1. Tselluliidi vastu aitab paastumine väga hästi. Aga siis mitte ühekordne, vaid süstemaatiline. Keha viskab selle sodi ise välja, aga kehal peab selleks võimalus olema.

  2. Kas sa vene keelt lugeda mõistad? Vene keeles on kuppude kohta hästi palju internetimaterjali, sest see on väga vana raviviis, mida Venemaal kasutati kõikvõimalike haiguste puhul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *