90 kilomeetri kaugusele koroonatesti tegema…

Õnneks polnud mul päeval aega kirjutada, nii et jõudsin vahepeal maha rahuneda, muidu oleks siit väga vahutav postitus tulnud…

Igatahes, mulle helistati täna ITK-st ja tuletati meelde, et pean enne esmaspäevast uuringut tegema koroonatesti. Mul oli see meeles, plaanisingi nädala teises pooles selleks perearstilt saatekirja küsida, aga kuna ITK tahtis teada, kas teen testi seal või mujal, siis pidin varem helistama. Perearst jäi muidugi kättesaamatuks, sest tervisekeskuse registratuurist mind edasi ei lastud ning saatekirja ma ka ei saanud. Miks? Sest mul pole haigusnähtusid… Küsigu ma saatekiri arstilt, kes mind uuringule suunas.

ITK-st aga öeldi, et nemad testivad oma patsiente ainult enda haiglas ning saatekirja mujal testimisele peaks andma see arst, kes kogu protsessi algatas ehk perearst. Siiani olevat kõik sedasi kodu lähedal testimas käinud. Tervisekeskusest jälle öeldi, et teised patsiendid on küll Tallinna arstidelt saatekirja saanud, et nemad kindlasti seda ei väljasta. Johhaiidiii, ma ütlen. Ja ütlesin ka…

Kuna ma perearstilt saatekirja ei saanud, siis panin laupäeva hommikuks ITK-sse testimisaja kirja, ent nad soovitasid helistada veel perearsti nõuandeliinile lootusega, et sedasi saan saatekirja mujale. Helistasin ja sealt öeldi, et kui mul on ITK-s aeg olemas, siis on ju saatekiri ka olemas ja helistagu ma hoopis testimise kõnekeskusesse, et koht ise ära muuta. Ütlesin, et mul peaks olema lihtsalt registreeritud aeg, mitte saatekiri, sest ma saan teha testi ainult ITK-s. Ei, ma olevat valesti aru saanud ja helistagu ma ikka kõnekeskusesse.

Okei, guugeldasin siis veidi ja nägin, et ITK ei ole üldse testimispunktide nimekirjas ning veebiregistratuuris ei saanud ma Rakverre ühtegi aega valida, sest, üllatus-üllatus, mul ei ole saatekirja…

Kuigi Terviseameti kodulehel on kirjas, et testimine toimub ka nädalavahetustel, ei olnud veebiregistratuuris laupäeva all ühtegi aega olemas, samas reede ja pühapäeva all oli, nii et lohutan end praegu sellega, et äkki siin ei saagi laupäeval testi teha. Palun ärge öelge, kui saab, sest ma ei taha teada, ma pean nagunii Tallinnasse selleks sõitma. Laupäeva hommikul!

3 thoughts on “90 kilomeetri kaugusele koroonatesti tegema…

  1. Käisin ITK-s op-il. Enne seda andsin koroonaproovi Ravi tn haigla kôrval asuvas telgis. Kõik sujus väga mugavalt. Aga noh need perearstid…

  2. Olen kaks korda käinud koroonatesti tegemas. Ühekorra on saatekirja väljastanud perearst ja teine kord eriarst. Mõlemad korrad olen seejärel jäänud ootama oma kõnet kuskilt “koroonakeskusest”. Sealt helistati ja küsiti elukohta ja selle järgi pakuti lähim testimispunkt. On imelik ja ebainmlik, et sind niimoodi jooksutati ja pead testi andma kuskil 90km kaugusel🤦‍♀️

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga