Vanaema käis mul unenäos külas

Ma nägin täna öösel vanaema unes.

Ma olin tema kodus peeglikapi ees ja vaatasin albumeid, nagu lapsena, aga unenäos olin siiski oleviku mina. Ja vanaema istus tugitoolis, milles ta alati istus, aga tema ei olnud selline nagu ta oli lõpus. Ta oli endiselt see armas paksuke vanaema, kelle juures ma lapsena olin.

Ma ütlesin vanaemale, et mul on nii hea meel, et ta terveks sai ja temaga nüüd kõik korras on, ja ma läksin teda kallistama.

See ei olnud selline hetk, kus ma oleksin reaalselt arvanud, et vanaema terveks sai, vaid see oligi pigem selline hetk, kus ma rõõmustasin, et ta nüüd, seal uues kohas, terve on. Ka see kallistus oli nagu hüvastijätu kallistus.

Mul oli ärgates nii hea tunne sees, aga praegu seda kirja pannes nutan, ma ei teagi miks, sest unenägu oli tõesti armas, ei midagi kurba.

See oli nüüd esimene kord, kui teda unes nägi ja mul on millegi pärast tunne, et ka viimane.

Kui vanaisa suri, siis ma ei leppinud tema surmaga ja ma nägin teda pidevalt unes. Pea alati oli unenägu selline, et ma ei küündinud temani, ta lihtsalt haihtus ja ilmus uue koha peal. Ta oli unenägudes alati vaim.

Mulle ütlesid nii paljud, et ma pean vanaisast lahti laskma, aga mina enda arvates ei hoidnudki teda kinni, lihtsalt leinasin väga raskelt. Ma ei mäleta, kas ma näitasin seda ka koolis välja, aga igatahes ma sain enda tollaselt klassijuhatajalt soovituse minna vanaisa hauale, lugeda ette Meie Isa palve ning rääkida vanaisale kõik südamelt ära.

Seda ma ka tegin ja pärast nägin vanaisa ainult ühe korra unes. Enam ta ei haihtunud, vaid me kallistasime, nutsime koos ja jätsime hüvasti. Tänane unenägu ei olnud nii kurb, aga midagi sarnast selles siiski oli.

Ma tunnen end nüüd täitsa totakana. Just kirjutasin tuimalt vannitoast ja nüüd juba olen nutnud Kadrinasse uue paisjärve.

Ma tegelikult ei tahtnud üldse, et asi sedasi lõpeks, sest mul on plaanis veel kirjutada ning seetõttu lisasin ka selle totra gifi, et enda üle naerdes pea selgeks tagasi saada…

Ps. Hakkasin just mõtlema, et ma polegi rohkem lahkunuid unes näinud, kuigi ma näen väga palju unenägusid absoluutselt kõigest. Veider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *